Renungan Selama Ramadhan dan Setelahnya

Bismillah…

Kaum muslimin rohimakumulloh…

Wonten ing enjing meniko, sumonggo kito tansah ningkataken iman soho taqwa kito ing ngarso dalem alloh sarto syukur kito dumateng sedoyo kenikmatan engkang antawisipun inggih meniko datengipun dinten riyoyo engkang bahagia meniko. Sebab hari raya idul fitri salah setunggalipun saking tigo hari royo engkang dipun syariataken. Engkang nomer setunggal inggih meniko hari raya idul fitri, nomer kaleh hari raya idul adha lan nomer tigo hari raya saben minggu inggih meniko dinten jumat.

Wonten ing enjing meniko, sak derengipun nindaken sholat id kaum muslimin dipun wajibaken ngedalaken zakat fitrah minongko bentuk taqorrub utawi ibadah dumateng alloh. yektos Alloh lan rosululipun sampun majibaken zakat fitrah lan ndawuhaken dumeteng umatipun supados ngedalaken zakat, ingkag dipun tindakaken paling akhir watesipun dumugi sak derengipun shalat id.

Pramilo sinten enkang ngedalaken zakat sak derengipun shalat  mongko ketampi dados zakat fitrah, anangin menawi anggenipun zakat sak sampunipun shalat id mongko dados sodaqoh biasa mboten kalebet zakat fitrah, kejawi piyambakipun kagungan uzur. Rosululloh majibaken zakat fitrah minongko hikmahipun supados dados penyuci jiwa Continue reading

Keutamaan Mengajak Kepada Kebaikan

Dari Abu Mas’ud Uqbah bin Amir Al-Anshari -radhiallahu anhu- dia berkata: Rasulullah -shallallahu alaihi wasallam- bersabda:

مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ

“Barangsiapa yang menunjuki kepada kebaikan maka dia mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya.” (HR. Muslim no. 1893)

Dari Abu Hurairah -radhiallahu anhu- bahwa Rasulullah -shallallahu alaihi wasallam- bersabda:

مَنْ دَعَا إِلَى هُدًى كَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أُجُوْرِ مَنْ تَبِعَهُ, لاَ يَنْقُصُ ذَلِكَ مِنْ أُجُوْرِهِمْ شَيْئاً. وَمَنْ دَعَا إِلَى ضَلاَلَةٍ كَانَ عَلَيْهِ مِنَ الْإِثْمِ مِثْلُ آثَامِ مَنْ

تَبِعَهُ, لاَ يَنْقُصُ ذَلِكَ مِنْ آثَامِهِمْ شَيْئاً

“Barangsiapa yang mengajak menuju hidayah maka dia mendapatkan pahala seperti pahala orang-orang yang mengikutinya, tapi tanpa mengurangi sedikitpun dari pahala-pahala mereka. Barangsiapa yang mengajak menuju kesesatan maka dia mendapatkan dosa seperti doa orang-orang yang mengikutinya, tapi tanpa mengurangi sedikitpun.